Utrecht, 03 April 2020

Het theaterseizoen 2019-2020 kwam in maart door de coronacrisis abrupt ten einde. Theaters, poppodia en concertgebouwen komen hierdoor in de top van hun seizoen drie maanden stil te liggen. Voorstellingen en concerten zijn geannuleerd of verplaatst en vele nieuwe seizoensbrochures zijn on hold gezet. Een besluit dat uiteraard genomen moest worden omdat gezondheid voorop staat. De zalen blijven dicht tot dat de deuren weer veilig open kunnen voor het publiek.

Wat betekent dit voor alle Podium Cadeaukaarthouders en – kopers?
Podium Cadeaukaart komt haar cadeaukaarthouders, -kopers én aangesloten podia in deze roerige tijd graag tegemoet. Want het laatste waar iemand zich nu zorgen over moet maken is de geldigheid van een cadeaukaart. Op 19 maart 2020 heeft Podium Cadeaukaart besloten de geldigheid van alle 1 jaar geldige cadeaukaarten (die enkel via zakelijke kanalen worden verkocht) met 4 extra maanden te verlengen. Gisteren 2 april 2020 nam Podium Cadeaukaart dit besluit ook met betrekking tot alle cadeaukaarten met een geldigheidsduur van 3 jaar. Deze cadeaukaarten verlopen niet dit jaar (startjaar uitgifte: 2019) maar Podium Cadeaukaart wil zowel mensen in het bezit van een cadeaukaart, als nieuwe kopers, de volledige bestedingsperiode bieden die zij beloven.

Wat Podium Cadeaukaart onderscheidend maakt in de cadeaukaartenbranche is de missie van de uitgever van de cadeaukaart.  Stichting Promotie Theater- en Concertbezoek (SPTC) zet zich al ruim 40 jaar in ter promotie van de podiumkunstensector en het genereren van méér theater- en concertbezoek door middel van de Podium Cadeaukaart. Het kunnen verzilveren van de cadeaukaart is daarom van groot belang. Na de coronacrisis ziet Podium Cadeaukaart uiteraard graag weer zoveel mogelijk Podium Cadeaukaarthouders terug bij de aangesloten podia om een onbezorgde avond uit te beleven.

In de praktijk houdt verlenging van de geldigheid in:
-Alle mensen in het bezit van een geldige (nog actieve) Podium Cadeaukaart hebben automatisch 4 extra maanden bij hun huidige geldigheidsduur opgeteld gekregen.
– Alle Podium Cadeaukaarten die vanaf 3 april 2020 worden aangeschaft in de winkels, bij podia of via de website van Podium Cadeaukaart hebben een extra lange geldigheidsduur: 3 jaar en 4 maanden.
– Deze actie blijft van kracht totdat het kabinet aangeeft dat de podia hun deuren weer mogen openen voor publiek.
Saldo en vervaldatum
Controleer de nieuwe vervaldatum en het huidige kaartsaldo van een Podium Cadeaukaart eenvoudig met de saldo-checker op de website van Podium Cadeaukaart.  Bekijk hier alle verkoop- en verzilverpunten van Podium Cadeaukaart.

Vragen van consumenten
Consumenten met vragen kunnen terecht op de veelgestelde vragenpagina op de website van Podium Cadeaukaart of contact opnemen met de Podium Cadeaukaart klantenservice, klik voor de contactgegevens hier.