Nieuws

Bedankt voor uw interesse in SPTC. Op deze pagina delen wij het laatste nieuws van de organisatie. Hier geven wij een kijkje achter de schermen en vertellen we meer over de acties en campagnes die opgezet worden ter promotie van de podiumkunstensector. Momenteel zit het SPTC team middenin de opstartfase van Cult+ en het verder versterken van de gevestigde positie die het merk Podium Cadeaukaart heeft geworven. Bekijk hier het laatste nieuws:

Recordomzet verkoop en verzilvering Podium Cadeaukaart in 2023

Het Nederlandse publiek heeft vol enthousiasme de weg teruggevonden naar de theaters, (pop)podia en concertzalen. Zodoende is het cadeau geven van een avondje liveoptreden populairder dan ooit. In 2023 is er voor 8,5 miljoen euro (afgerond) aan Podium Cadeaukaarten verkocht en is er voor meer dan 6,7 miljoen euro aan Podium Cadeaukaarten verzilverd bij de theaters. 

Lees meer >

De Ovatie 2023 voor orkest Pynarello

Gisteravond is in het tv-programma Podium Klassiek De Ovatie 2023 uitgereikt aan Pynarello. Hun programma Vrijheid & Overwinning met o.a. de Negende Symfonie van Sjostakovitsj werd bekroond met de Klassieke Muziekprijs voor de meest indrukwekkende opvoering van het theaterseizoen 2022-2023.

Lees meer >

Nominaties voor De Ovatie 2023

Als afsluiting van het theaterseizoen 2022-2023 heeft de Klassieke Muziekjury van de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) de genomineerden bekendgemaakt, die kans maken op De Ovatie 2023. Uit een rijk en divers aanbod heeft de jury drie indrukwekkende podiumprestaties geselecteerd. De uitreiking van De Ovatie zal in december plaatsvinden, als verrassingsmoment voor de betreffende winnaar.

Lees meer >

De Cabaretprijzen 2023 zijn uitgereikt

Vanavond zijn de VSCD Cabaretprijzen van het theaterseizoen 2022-2023, de Poelifinario’s en de Neerlands Hoop, uitgereikt tijdens het Cabaretgala in Theater Diligentia, Den Haag. Dit zijn de uiteindelijke winnaars in de verschillende categorieën:

Lees meer >

Podium Cadeaukaart steunt de UNICEF-theatermaand 2023

1 oktober is de tweede editie van de UNICEF-theatermaand gestart. Gedurende deze maand gaan vrijwilligers van UNICEF in zoveel mogelijk theaters in het land het gesprek aan met theaterbezoekers. De gesprekken gaan over de verschillende UNICEF-themas’en in het bijzonder over onderwijs. Onderwijs gaat verder dan de schoolbanken. Leren en ontwikkelen gaan ook over het uiten van je gevoel en creativiteit. Het inzetten van jouw unieke talent. Met muziek, dans en toneel kunnen deze talenten ontwikkeld worden zodat ieder kind alles uit zichzelf kan halen wat erin zit. En waar komt deze boodschap beter tot z'n recht dan in het theater?

Lees meer >

Winnaars VSCD Dansprijzen 2023 bekend

Gisteravond zijn tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala in Theater aan het Vrijthof in Maastricht de VSCD Dansprijzen uitgereikt. De twee Zwanen en twee Jonge Zwanen werden uitgereikt voor ‘de meest indrukwekkende dansprestatie' en ‘de meest indrukwekkende dansproductie' van het afgelopen seizoen.

Lees meer >

Winnaars VSCD Toneelprijzen 2023 bekend

Gisteravond zijn tijdens het Gala van het Nederlands Theater de VSCD Toneelprijzen uitgereikt. De prijzen voor ‘de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol’ (Theo d’Or) en ‘mannelijke dragende rol‘ (Louis d’Or) gingen naar respectievelijk Mariana Aparicio voor haar rol in De Jaren van het Nationale Theater en Eelco Smits voor zijn rol in Geschiedenis van Geweld van Toneelschuur Producties. Ook werden er diverse andere prijzen uitgereikt.

Lees meer >

De genomineerden voor de Cabaretprijzen 2023

De VSCD Cabaretjury heeft de nominaties voor de Cabaretprijzen - de Poelifinario’s en Neerlands Hoop - over het seizoen 2022-2023 bekendgemaakt. Op maandag 9 oktober worden de Cabaretprijzen uitgereikt tijdens het Cabaretgala in Theater Diligentia in Den Haag.De Poelifinario’s worden door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen theaterseizoen. De Neerlands Hoop wordt toegekend aan de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief. Podium Cadeaukaart is hoofdsponsor van de VSCD-prijzen. Hiermee zet Podium Cadeaukaart een spotlight op al het podiumtalent in Nederland die de theaterbezoekers fantastische avonden uit bezorgen. 

Lees meer >

De genomineerden voor De Zwanen 2023

De VSCD Cabaretjury heeft de nominaties voor de Cabaretprijzen - de Poelifinario’s en Neerlands Hoop - over het seizoen 2022-2023 bekendgemaakt. Op maandag 9 oktober worden de Cabaretprijzen uitgereikt tijdens het Cabaretgala in Theater Diligentia in Den Haag.De Poelifinario’s worden door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen theaterseizoen. De Neerlands Hoop wordt toegekend aan de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.Podium Cadeaukaart is hoofdsponsor van de VSCD-prijzen. Hiermee zet Podium Cadeaukaart een spotlight op al het podiumtalent in Nederland die de theaterbezoekers fantastische avonden uit bezorgen. 

Lees meer >

De genomineerden voor de Theaterprijzen 2023

De Nederlandse Toneeljury heeft de nominaties voor de VSCD Toneelprijzen bekendgemaakt tijdens het televisieprogramma Theater Maas (AVROTROS) op NPO 2. In totaal zijn er 13 nominaties in de verschillende categorieën van het seizoen 2022-2023. De uitreiking van de VSCD Toneelprijzen vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Internationaal Theater Amsterdam op zondag 17 september 2023. Hieronder tref je de nominaties en quotes uit de juryrapporten aan! Podium Cadeaukaart is hoofdsponsor van de VSCD-prijzen. Hiermee zet Podium Cadeaukaart een spotlight op al het podiumtalent in Nederland die de theaterbezoekers fantastische avonden uit bezorgen. 

Lees meer >